Cheesecake z bielej cokolady s kokosom – recept
Cheesecake z bielej cokolady s kokosom – recept
Vlastný recept na nepečený cheesecake s bielou čokoládou, kokosom a mandľami – skvelý dezert s minimom cukru a plný bielkovín ?
Ingrediencie:
- 1x veľké balenie sušienok
- 2x 250g tvaroh (my sme použili plnotučný ale môžete aj nízkotučný)
- 250g Philadelphia (alebo iný smotanový syr)
- 1 balenie smotany na šlahanie
- 2x biela čokoláda
- kokos
- lúpane mandle
- 2 – 3 lyžice cukru
- 100g masla
Všetky ingrediencie výjdu na nejakých 8-10 eur a napríklad kokos a mandle sa vám určite zvýšia na ďalšie použitie
Postup
Sušienky rozomelieme na prášok – mne sa osvedčilo ich pomixovať v mixéri ale môžete ich dať do sáčku a podrviť
Rozpustíme cca 100g masla a pridáme rozdrvené sušienky, zmes dáme na tortovú formu a utlačíme – ja utláčam pohárom. Vložíme na 10-15 min do chladničky.
Kým nám zmes vychladne a ztuhne ,tak si dáme rozpustiť bielu čokoládu na vodnom kúpeli a popritom si rozmixujeme smotanu na šľahanie s 2-3 lyžičkami cukru.
Keď sa vytvorí hustá šľahačka, pridáme tvaroh, philadelphiu, kokos, roztopenú čokoládu a poriadne premixujeme.
Zmes vylejeme na sušienkový korpus, zarovnáme a vložíme do chladničky.
Prichádza najťažšia časť receptu – vydržať pár hodín resp. v našom prípade do nasledujucého dňa aby zmes poriadne ztuhla. ?
Po dlhom čakaní, vyberieme z chladničky, na vrch nastrúhame bielu čokoládu, posypeme kokosom a ozdobíme lúpanymi mandľami. Výýýýýbornýýýý dezert, ktorý si môžete dať bez výčitiek plný bielkovín s minimom cukru ???
Približné kalorické hodnoty na 100g
Energia : 700 KJ
Bielkoviny: 12g
Sacharidy: 20g
Tuky: 9 g
Comments
No comments