Pomarančovo čokoládová torta – recept
Pomarančovo – čokoládová torta
Ingrediencie
- 3-4 pomaranče
- 6 vajec
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva (bezfosfátový)
- ½ KL sódy bikarbony
- 200 g mletých mandlí
- 80 g kryštálového cukru
- 50 g kakaa
na ganache (polevu) :
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Postup:
Pomaranče umyjeme v teplej vode, dáme ich do hrnca s vodou a varíme ½ hodiny, potom vodu vylejeme, nalejeme čistú a varíme ešte ½ hodiny. Keď sú pomaranče uvarené, vylejeme vodu, necháme vychladnúť a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na kašu.
Vajcia, mleté mandle, cukor, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbonu vymiešame v mixéri, potom pridáme pomarančovú kašu.
Vylejeme do tortovej formy a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia asi 45 minút.
Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si ganache. Smotanu dáme variť a keď začne vrieť pridáme čokoládu, dobre vymiešame.
Keď je korpus vychladnutý vylejeme naň ganache a dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
Ak nevdržíme tak po hodinke môžeme servírovať na ochutnávku 🙂 Je božský
Približné kalorické hodnoty na jeden 100g:
Bielkoviny: 13g
Sacharidy: 15g
Tuky: 22g
Energia: 1200KJ
Comments
No comments