Pomarančovo čokoládová torta – recept

Posted By topfitko.wz.sk / 5. novembra 2018 / Fit recepty / 0 Comments

Pomarančovo – čokoládová torta

Ingrediencie

  • 3-4 pomaranče
  • 6 vajec
  • 1 KL kypriaceho prášku do pečiva (bezfosfátový)
  • ½ KL sódy bikarbony
  • 200 g mletých mandlí
  • 80 g kryštálového cukru
  • 50 g kakaa

na ganache (polevu) :

  • 200 g smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie

​Postup:

Pomaranče umyjeme v teplej vode, dáme ich do hrnca s vodou a varíme ½ hodiny, potom vodu vylejeme, nalejeme čistú a varíme ešte ½ hodiny. Keď sú pomaranče uvarené, vylejeme vodu, necháme vychladnúť a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na kašu.

Vajcia, mleté mandle, cukor, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbonu vymiešame v mixéri, potom pridáme pomarančovú kašu.

Vylejeme do tortovej formy a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia asi 45 minút.

Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si ganache. Smotanu dáme variť a keď začne vrieť pridáme čokoládu, dobre vymiešame.

 

Keď je korpus vychladnutý vylejeme naň ganache a dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.

Ak nevdržíme tak po hodinke môžeme servírovať na ochutnávku 🙂 Je božský

 

 

 

 

Približné kalorické hodnoty na jeden 100g:

Bielkoviny: 13g

Sacharidy: 15g

Tuky: 22g

Energia: 1200KJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto: