Hokkaido cheesecake – recept

Posted By topfitko.wz.sk / 5. novembra 2018 / Fit recepty / 0 Comments

Hokkaido cheesecake

Budeme potrebovať:

Korpus:

  • 2 balenia BEBE sušienok
  • 100 g masla

Plnka:

  • 400 g tekvice Hokkaido
  • 250g Plnotučného tvarohu
  • 400 g mascarpone smotanového syra
  • 2 vajíčka
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžice podrveného klinčeka
  • čokoládu na zdobenie

Postup:

Sušienky rozmixujeme v mixéry na prášok a premiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno tortovej formy.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nakrájame na kúsky.

 

Varíme vo vriacej vode asi 20 minút domäkka.

Zlejeme a necháme chvíľu chladnúť, následne rozmixujeme. Smotanový syr vymiešame
s tekvicovým pyré, tvarohom, cukrom, škoricou, podrveným klinčekom dokrémova.

Potom pridáme 2 vajcia, pomixujeme a vylejeme na sušienkový korpus.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 až 50 minút.

Vyberieme, necháme vo forme úplne vychladnúť.


Na ozdobu nastrúhame čokoládu, dáme do chladničky na pár hodín a hotovo 😋😋😋😋

Približné kalorické hodnoty na jeden 100g:

Bielkoviny: 12g

Sacharidy: 18g

Tuky:15g

Energia: 1072KJ

 

 

Comments

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto: