Hokkaido cheesecake – recept
Hokkaido cheesecake
Budeme potrebovať:
Korpus:
- 2 balenia BEBE sušienok
- 100 g masla
Plnka:
- 400 g tekvice Hokkaido
- 250g Plnotučného tvarohu
- 400 g mascarpone smotanového syra
- 2 vajíčka
- 50 g práškového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžice podrveného klinčeka
- čokoládu na zdobenie
Postup:
Sušienky rozmixujeme v mixéry na prášok a premiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno tortovej formy.
Vložíme na 30 minút do chladničky.
Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nakrájame na kúsky.
Varíme vo vriacej vode asi 20 minút domäkka.
Zlejeme a necháme chvíľu chladnúť, následne rozmixujeme. Smotanový syr vymiešame
s tekvicovým pyré, tvarohom, cukrom, škoricou, podrveným klinčekom dokrémova.
Potom pridáme 2 vajcia, pomixujeme a vylejeme na sušienkový korpus.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 až 50 minút.
Vyberieme, necháme vo forme úplne vychladnúť.
Na ozdobu nastrúhame čokoládu, dáme do chladničky na pár hodín a hotovo ????
Približné kalorické hodnoty na jeden 100g:
Bielkoviny: 12g
Sacharidy: 18g
Tuky:15g
Energia: 1072KJ
Comments
No comments